Køleteknik Horsens

Hvad laver en Køleteknikker

En køleteknik, servicerer og reparerer varme-, ventilations- og klimaanlæg i bolig- og erhvervsbygninger. Som køleteknikker er du uddannet til at læse tegninger og bruge et sortiment af fælles og specialiserede værktøjer, herunder metalskærere, flowfølere og aktuelle målere. Ved service af et system skal du sikre dig, at alle komponenter, inklusive kompressorer, motorer, ventilatorer, pumper, termostater og kontakter, fungerer korrekt, og at alle betjeninger er i deres anbefalede indstillinger. Dine specifikke opgaver omfatter tilslutning af ledninger, svejsepibe, test af elektriske kredsløb for kontinuitet og testrør og slanger til lækager.

Du kan få en start på VVS-træning i gymnasiet ved at vælge kurser, der er nyttige for aspirerende køle teknikere. Blandt de generelle læseplaner kan de i datalogi, kemi og fysik være relevante. Mange skoler har også erhvervsuddannelse eller butikskurser med kurser i mekanisk tegning, teknisk matematik, blueprint læsning og elektronik. Disse praktiske kurser kan have en direkte anvendelse på HVAC-teknologi.

Trin 2: Rute 1: Lær gennem uddannelse på jobbet

Hvis du kun har et gymnasium, kan du erhverve kvalifikationer fra Køleteknik Horsens ved at hjælpe en erfaren køletekniker i Horsens. Start med at transportere materialer, rengøringsovne og isolerende kølemiddelledninger. Med tiden kan du gå op til skæring og lodning af metalplader og rør og kontrollere elektriske kredsløb. Ofte vil et firma stille internet, klasseværelse eller selvstudiekurser til rådighed for at hjælpe dig i din træning, hvis du har lidt eller ingen erfaring.

Køleteknikker er lette at finde i Horsens

Tilmeld dig et HVAC-certifikat eller associeringsuddannelse på et fællesskabskollegium, handelsskole eller teknisk akademi. Programmerne kan tage mellem seks måneder og to år at fuldføre. De kombinerer klasseværelsetinstruktion og laboratorier til at dække fundamentet for elektricitet, egenskaberne af gas, fast brændsel og oliekedler, ovn, kanaler og rørsystemer, hydraulik, styresystemer og sikkerhed på arbejdspladsen. Nogle programmer giver dig også adgang til praktikophold.

Trin 4: Rute 3: Deltag i en lærlingeuddannelse

En bred vifte af lærlingeuddannelser er tilgængelige for dig gennem lokale kapitler af VVS-industrientreprenørforeninger. Det drejer sig om Mekaniske Entreprenører for Amerika, Air Conditioning Contractors of America, Sheet Metal Workers ‘International Association, VVS-Opvarmning-Køling Entreprenører Association og United Association of Journeymen og Lærlinge af VVS-og rørforsyningsindustrien af USA og Canada. Lærlingeuddannelser i 3-5 år og kombinerer klasseværelsetinstruktion med betalt træning på jobbet. Kurser dækker brug og pleje af værktøjer, ventilations- og klimaanlægsdesign, sikkerhedspraksis og planlægningslæsning.

Trin 5: Hent en licens

Afhængigt af den lokalitet eller stat, hvor du bor, kan du have brug for en licens til at arbejde som en HVAC-køleteknikker. Licenskrav varierer, men omfatter typisk bestået eksamen og enten gennemførelse af et træningsprogram eller akkumulering af 2-5 års erhvervserfaring. Indholdet af eksamener varierer også. Nogle lægger vægt på generel VVS-viden, mens andre lægger vægt på viden om elektriske koder.

En køleteknikker og hans karriere

Hvis du håndterer kølemidler, skal du bestå en certificeringstest for den type apparat eller udstyr, du servicerer. De tre klassifikationer af kølemiddel omfatter type I-certificering for små apparater, type II-certificering for højtrykssystemer og type III-certificering til lavtrykssystemer. Handelsskoler, entreprenørforeninger og fagforeninger, der er godkendt af U.S. Environmental Protection Agency, administrerer eksamenerne.

Hvad er nogle relaterede alternative karrierer?

Dem, der er interesseret i en karriere svarende til en HVAC-køleteknikker, kan overveje at blive elektriker, blikkenslager eller pipefitter. Alle tre karriere kræver tilsvarende træning og uddannelse. Elektrikere er ansvarlige for installation og reparation af lednings- og kontrolsystemer, der bruges til at give strøm til nye og eksisterende bygninger. Rørmænd og pipefittere har til opgave at sikre, at boliger og virksomheder er udstyret med rørene, der er nødvendige for at transportere gas, vand eller spildevand.

For at fortsætte med at undersøge, gennemgå graderingsmuligheder nedenfor for kursusplaner, forudsætninger og finansiel hjælp. Eller lær mere om emnet ved at læse de relaterede artikler nedenfor:

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *