Inspiration til nye, flotte gardiner i Silkeborg

Gardiner er en vigtig investering på længere sigt i dit hjem, der skal kunne fungere i mange år. Deres primære funktion er at afskærme vinduer, både fra nysgerrige blikke udefra, men også for at mørklægge et rum, hvor man f.eks. sover. Men går man op i boligindretning ved man også, at gardiner er meget mere end det. De kan give liv til et rum, og er en vigtig del af indretningen og det æstetiske udtryk, man ønsker at kommunikere.

Gardiner skal være smukke og en del af indretningen

Når man skal vælge gardiner, skal man altså både tænke over deres funktionalitet og design, og at de skal passe ind med resten af indretningen. Man bør f.eks. vælge en farve, der matcher flere forskellige vægfarver, hvis man på et tidspunkt får lyst til at male i det pågældende rum. Det kan også være at man på et tidspunkt får nye møbler, men ikke samtidig ønsker at skulle ud og investere i nye gardiner.

Man kan få brug for professionel hjælp, når man skal vælge nye gardiner. Derfor kan det godt betale sig at besøge forskellige butikker, der forhandler gardiner, i Silkeborg og omegn. Man kan også gå på internettet, og søge på forskellige sider, der omhandler temaet. Her kan man finde store mængder af information, og desuden blive inspireret af andres hjem, samt deres valg af gardiner.

Mange forskellige typer gardiner

En af de første ting, man skal gøre sig klar er, hvilken type gardiner man ønsker i ens hjem i Silkeborg. Her er nogle eksempler:

Med rullegardiner få man mørklægningsgardiner, der især om sommeren kan være en stor fordel. Det kan nemlig være svært at få den nødvendige søvn, når solen står op tidligt, og hvis man har børn har de en tendens til at stå op, så snart solen gør det. Det kan være med til at forbedre ens søvn, og måske sørge for at hele familien kan sove lidt længere i weekenden. Men kan også få rullegardiner uden mørklægning, hvis man blot ønsker at afskærme solen en smule.

Hvis man har vinduer med smalle karme, og gerne vil have installeret gardiner her, eller man har vinduer tæt ved joden (f.eks. i ens udestue), så kan plissegardiner være den rigtige løsning. Stoffet i denne type gardiner er fint, og fylder derfor meget lidt. På trods af den finere kvalitet kan man også få plissegardiner med mørklægning. Fordelen ved dem er at de både er dekorative og funktionelle.

Persienner kan laves, så de kan anvendes i små kroge eller til skæve mål. De er nemme at holde rene, og fås både i træ og aluminium. Aluminiumspersienner er især gode til bryggers og badeværelse, mens træpersienner er smukke overalt i hjemmet.

Hvis man er på udkig efter noget mere eksklusivt og stilrent, så er lamelgardiner det rigtige valg. Det er en form for lodret persienne, med forskellige funktioner. De er især praktiske og flotte til høje vinduer, hvor de skærmer effektivt for solen, uden at lukke alt lyset ude. Se mere på gardiner silkeborg

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *