på dit pejsebrænde

Pejsebrænde skal opbevares tørt

Der er et gammelt ordsprog, som jeg kan ikke helt huske det ord for ord, så jeg kaprer det til mit eget formål (forfattere og digter kan gøre det). Det siger: “Du kommer kun ud af dit pejsebrænde, hvad du sætter i det”. Efter at have været i branchen med at sælge pejsebrænde i mange år, kunne jeg fortælle dig nogle virkelige livskrydshistorier om pejsebrændeforsømmelse, som f.eks. “Løs det lige ud igen. Stak det oven på træet, der allerede er der “. Nå, hvordan laver du en masse rent, godt krydret, højtlydende hårdttræ oven på en bunke af rådig masse og sover stadig om natten? Det betaler kontant penge, men det gør ondt. Du får ideen.

Så lad mig give dig nogle tips om, hvordan du holder dit pejsebrænde glad og tør, så når den sidste gås er gået syd og sneen begynder at flyve, vil du kunne mærke varmen.

Uanset om du sætter grønt splittet træ til næste sæson, eller allerede krydret træ til nutidigt brug, skal du altid overveje det tid, hvor du vil stable den. I skovenes nakke hersker vindene normalt fra vest og det er en vigtig faktor i tørringsprocessen. Fordi det er den samme retning, hvorfra der kommer mest nedbør. Og i modsætning til en populær overbevisning om at lade det regne på dit pejsebrænde hjælper det med at sæson, tror jeg fast, at det bare gør det vådt.

Jeg ønsker ikke, at regn blæser gennem mine stakke af træ, så jeg stabler det hele øst-vest i længderetningen i rækker dog længe. I mit tilfælde 24 fod rækker. I denne position vil det meste af regnen være rettet mod enden af ​​stakken i stedet for siden, såved træet bliver meget tørretumbler, og da tørring er hvad det hele handler om, lader jeg aldrig træet røre jorden. Træfragtpaller er vejen at gå, når du trækker træ.

I dette liv er der ingen gratis frokoster, men der er gobs af gratis paller. Mange virksomheder er glade for at få dem taget væk, men jeg spørger altid, før jeg tager. Stak aldrig dit træ direkte på snavs. Dette rotter ikke kun de nederste lag, det inviterer også bug angreb. En god metode til forberedelse er at lægge en længde af sort tagpapir og sætte pallerne ovenpå. Dette afværger bugs og holder græsset fra at vokse under stakken.

Pejsebrænde er godt til at tænde op

Så nu for stablingen. Den bedste metode til stabling af grønt splittet pejsebrænde til krydderier, som jeg kender til, er skorsten staben-metoden. Da træet skal hvile på træ, og luftstrømmen er konge i tørringsprocessen, starter jeg altid stakken ved at lægge to stykker E / W omkring 16 tommer fra hinanden, så to på toppen af ​​den i N / S position, tilbage og frem til jeg når den ønskede højde på ca. 4 til 5 fod, og det ligner en træskorsten med masser af luftstrøm mellem stykker og op gennem midten. Jeg gentager processen en skorstensdannelse efter den anden, indtil hele min række er færdig. Nogle stabler kan ønske at bruge tre stykker på tre.

Skorstens stabling er en ganske form for kunst, og med tiden kan man lære at manipulere de forskellige former for pejsebrænde for at danne en god solid stak, der også er glædeligt for øjet. Når alt kommer til alt, vil ingen se på en grimme træstamme. Mine rækker er normalt to stakke dybt, men ikke mere end det. To stakke side om side har tendens til at være mere stabile, især hvis de læner sig lidt mod hinanden. De fleste paller er brede nok til det, og så nogle. Jeg placerer mine rækker langt nok fra hinanden, så en plæneklipper kan passe komfortabelt mellem dem. En bagger-maskine, af den oplagte grund.

Se hvad du skal have

Endelig skal du dække toppen af ​​dine stakke. Jeg bruger den gamle ripple-stil metalplade tagdækning. Jeg har huller boret ned langs hver side af pladen for at binde det ned mod vinden. Krydsfiner arbejder også. Polytarps har tendens til at sænke og indsamle regnvand. De lækker også med eksponering for elementerne, så jeg bruger dem kun som et skjold mod sne om vinteren.

Hey, hvor gik sommeren? Det er slutningen af ​​september, og 50 grader føles koldt. Jeg tror jeg fyrer op i ovnen!

Glad Woodburning!

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *